Hessu Hopot ja kolibrikoirat

Goofy Hopot och kolibrier

Tidigare skrivningen var på plats och så är det också. Vissa hundar har en inbyggd viloposition. Vissa gör det inte. Några av dessa kallar jag Goofy Hops är utmanande att fokusera på och har ett ständigt behov av att vara på språng och komma i rörelse. Jag kallar kolibrier de som har en konstant vibration, mest på grund av entusiasm, och därför är det fortfarande mycket utmanande att vara still. (På något sätt ser jag en liten ivrig cocker-tik eller terrier här, men det kan naturligtvis vara vilken hundras som helst.)

paikollaan olo

Att stanna på plats i terrängen

Med dessa hundar är det särskilt viktigt att hålla sig på plats som en rutin. Det ska vara lugnt och fast. Detta tar tid, men dessa kommer att dra mycket nytta av det. Som sagt: en fågelhund måste vara på plats, annars blir avelsuppgifter mycket mer utmanande.

På Goofy Hopo är det viktigaste att ha en anständig kontakt byggd i samband med att vara på plats. Utan hundens fokus kan den inte tränas. Bekräfta kontakten och öka sedan kontakten. I det här fallet är det som om det av misstag bekräftats att sittpositionen och varaktigheten kommer att bekräftas. Pilotens rörelse och avstånd läggs sedan till.

Kolibrier börjar bekräfta stagnation. Här är en klickare eller annan villkorlig bekräftelse en fördel. Att stanna här betyder att stoppa hundens rörelse. En hund som skakar, slår i svansen och gasper är ur fokus. Om hunden inte är fokuserad blir dess prestanda ingenting. Dessa rörelser måste stoppas. Ett bra kriterium kan vara att svansen stannar eller att munnen stängs. Välj bara ett kriterium. Kom ihåg att det emotionella tillståndet följer av: om hunden slutar röra sig lugnar den sig. Sedan när rörelsen slutar, börjar vi sitta under hela sittningen. När den väl har uppnåtts läggs pilotens rörelse och avstånd till.

Att ordna dessa saker är viktigt eftersom det är där den enorma utvecklingen börjar. När vi väl har fått hundens fokus och kan behålla den kommer hundens träningsförmåga att förbättras avsevärt. Att stanna kvar är ett av de grundläggande beteenden som ligger till grund för vidareutbildning.

Tillbaka till blogg