Kasvattaminen on hullun hommaa, mutta keinosiementäminen se vasta jäätävää on!

Avel är galet, men artificiell insemination är bara isbildning!

Jag kasvatellut cockers sedan 2001. Först tre kullar och sedan mopeden gick helt ur hand när vi köpte ”chokladsystrarna”, dvs två leverfärgade servicelinjer 2004. En av dessa, Anni (WhaupleyAnniken) ligger bakom de flesta finska operatörskennlar. Anni var också den första tik som vi har inseminerat (2008 att komma ihåg). Även om det gick fel kom inga valpar.

Nu i höst är det ett annat företags tur. Det borde faktiskt ha hänt för ungefär 2,5 år sedan, men då fick vi inte spermier från hanen vi ville ha i Finland. Förra våren fick jag veta att sperma hade samlats in från hanen och jag fick möjlighet att köpa den. Jag tänkte genast att ja, låt oss börja med den här processen nu.

 

Hanen är engelsk (FTW Meadowsedge Ripa, Tjärn), En helsyster jag har sett två gånger Cockerspaniel I mästerskap I England och gillade det båda gångerna. Tjärn är också en av få engelska hundar som har både ett testresultat och en omfattande hälsoundersökning inklusive höfterna. Så jag bestämde mig för att använda den till min egen kennel Ladysplit's För Iris vars investeringsperiod slutade. Iris själv har ingenting annat än praktiska bevis på funktionalitet, men så är det när man investerar i en hund och spaniels har väldigt lite testaktivitet Sydvästlig-I Finland. Tiken i sig är så mycket för min smak att jag bollar tungt att jag i hemlighet skulle ha en valp ur det här? Jag tror inte Juha kommer att märka det? Ett cockeri där eller här ... Johan de är bestämt veteraner.

Brexitin eftersom fröna lagrades i handeln Med genetik Ii rland, när det var känt att om och när det någonsin kom till förverkligande, då varuförflyttningen kunde bli riktigt svårt. När tiden kom, kom de därifrån om två dagar.

Insemination valdes som plats Återprov Espoo och Lena Lindh var veterinär. Iris började springa 5.10 på lördag, den sattes på tisdag Reprovetin kåt uppföljning och beställde spermier till Finland och hämtade det från Mask följande fredag. Jag fick tid för den första avkomma för måndag. Då blev resultatet 19, vilket skulle ha inneburit att det borde ha sådd omedelbart. I min nöd ringde jag Att reprovetin och det klargjorde vad som gjordes. Efter tur och retur samtal noterades det att det finns betydande skillnader i utrustningen och man enades om att vi skulle gå direkt till dem med Iris på tisdag. progestin.

Vi kör Hyvinkää med min dotter och Iris till Esbo och vi lyckades inte ens hitta vägen. Till slut fick vi reda på det och fick ett blodprov från Iris igen. Sedan väntade vi på resultatet och det indikerade inseminationstiden för torsdagar. Ägglossningen hade inträffat någonstans mellan måndag och tisdag. Så vi kom överens om en ny progeajan torsdag eftermiddag.

 

På torsdag kom vi som vi fick frö. Vid insemination med frusen sperma är rätt tid kritisk: strax innan livmoderns mun stängs helt. Fröns livslängd motsvarar inte färskvarornas livslängd. Därför används två doser för att leverera levande spermier till livmodern så länge som möjligt.

Tre personer behövs för insemineringshändelsen: den inseminerande veterinären och två assistenter för att hålla tiken på plats. En tunn kateter sätts in i slidan och sätts in i livmodern där insemination äger rum. Fröna tinas inte förrän katetern är på plats. Samtidigt är kvaliteten och spridningen av sperma (Tarnin fröna var utmärkta). När insemination har ägt rum, hålls tiken på plats under ett lutande bord. Det tas sedan direkt in i bilen och urineringsförbudet är i en timme.

Iris inseminerades en andra gång på fredag morgon och återvände hem till Masku på söndag för att odla magen. När detta skrivs finns det fortfarande ingen aning om något kommer eller inte. 1/3 av de inseminerade tikarna förblir tomma. Så vi lever i spännande tider!

Kostnader (endast inseminationskostnader utan resekostnader):

Utsäde lagring i Irland 440€

Parningsavgift för manliga ägare​ 521 € (450 £)

Överföring av frön i en tank till Finland 800€

Inträdesavgift (Opvet)​ 50€

Första progesterontestet och PAPA (penisvinkel)​ 114€

Andra proge och överföringsavgift Att reprovetin​ 100€

Tredje proge och två inseminationer I Reprovet​ 700€

_________________________________________________________________________

Totalt 2725€

Och inga valpar ännu, och vet inte om det kommer att bli det. Galen sak!

 Redigera: 3-4 valpar sågs i ultraljudet!

Tillbaka till blogg