Koiran persoonallisuus ja sen hyväksyminen

Hundens personlighet och dess acceptans

Vi har alltid haft hundar. Jag har redan haft nio egna hundar som vuxna (alla av samma ras) och dessutom har de placerats och delats i byar. Alla har haft sina egna personligheter, varav några har varit mycket lämpliga för min personlighet och andra mindre väl lämpade.

 

När du bokar en valp för dig själv eller gör en valp för dig själv med dina egna val kan du aldrig vara säker på vad som kommer att hända. Allt kan komma. med en hund har jag varit tvungen att lägga handskarna i baren, en gång för alla när jag inte kunde samarbeta med den. Det kändes som att hunden hade varit autistisk och därför inte hade någon kontakt. Med en annan hund var vi tvungna att ge upp för att den var aggressiv i besättningen. Med det tredje kom slutet för tidigt: det var tvungen att avslutas strax före dess 2-årsjubileum.

Av de sex återstående har en varit som en handske i min hand. Perfekt för mig. Jag säger inte att vi inte hade utmaningar, men de flesta av våra utbildningsutmaningar kom från mig. Jag förstod bara inte vad jag gjorde. Inte heller påstår jag att hunden är perfekt. Det är inte det. Det spelar bara något språk i mitt hjärta som är precis rätt frekvens. Jag jämför alla mina hundar med detta, vilket inte är rätt för de andra.

 

Några av mina hundar har också varit, tycker jag, bra hundar. Tre har ett nummer ett resultat från rasförsök (sex har tävlats, varav två var show-line [en var en dålig hämtar och den andra sökningen var bedövande] och en etc. är "autistisk") och två av dem är i vinnarklassen. Det tredje tävlingsspåret slutade i höftkirurgi. Man har inte testats med en på grund av den trunkerade svansen. Dess förtjänst var att det var en utmärkt avelstik med ett obestridligt avelsbevis.

För närvarande har hemmet tre hundar, etc. "handske", dess dotter och barnbarn. Dottern har alltid varit familjevärdens hund och har valt detta som föremål för hennes tillbedjan. Således har jag alltid spelat andra violin i dess fall. Det har varit svårt att acceptera, för jag har gjort det möjligt för mer i livet än dess värd. Ändå väljer den alltid sin mästare.

Då kommer vi till kärnan i saken: här är min unga hobbyhund, som inte är hans farfar och inte uppför sig alls så. Av någon anledning har det varit svårt att acceptera. Det var till och med svårt under lång tid att hitta något bra i det. Detta har varit helt fel för hunden, eftersom den har många bra egenskaper. Det är också min hund (engagerad i mig), inte värdhunden.

Ibland är det bara att det mesta av arbetet måste göras inuti ditt huvud. Sand dem med sina egna kanter för att passa dessa hundkanter. Tvärtom kommer det inte att fungera. Själv är jag väldigt lustig och vrider på ägg snabbt, så jag reipashenkisyydestä. Men jag förvränger också, så bäst för mig att placera en hund som inte är nervös för någonting. Här är det, ledtråden är, nu har vi två störningskänsliga excitatorer ... Så nu måste den egna spänningen tas under kontroll.

Vad är din upplevelse? Vad är rätt för dig? Har det varit lätt att anpassa sig till skillnaderna mellan hundar?

Tillbaka till blogg