Luoksetulo - kasvattajan lahja pennunostajalle

Arv - en uppfödares gåva till en valpköpare

Uppfödaren inbjuder valparna att äta på något sätt, eller hur? 
Används troligen:
  • Språket klickar
  • Valp, valpinbjudningar
  • Valp, valpinbjudningar
  • Och så vidare.
Vad händer om uppfödaren till och med bjöd in valparna att äta genom att vissla och lära ut ett riktigt klasskommando som Kom igen? (Come är passande inspirerande ljud jämfört med det kommande ordet Tänne.) Kom, med come call lär valparna sig snabbt att närma sig, eftersom de befinner sig i det så kallade quick learning-stadiet. Skulle det vara bra för en valp att ha en funktionell och villig inkomst redan i den kreativa fasen som en framtida ägare kan behålla? Valpens hjärna är som mest mottaglig under leveransåldern och precis runt leveransåldern. Det som sedan görs och lärs går djupt in i hjärnan.
Det är lätt för uppfödaren att lära valparna en inbjudan att delta i måltiden. Valparna äter dock ungefär 4-5 gånger om dagen. Om de räknas, kallas de att äta från tre veckors ålder, då skulle det vara 4x5x7 = 140 gånger. Detta antal repetitioner får valparna att lära sig inbjudan.
Inledningsvis upprepas inbjudan när valparna får maten. Matningsplatsen flyttas sedan till ett annat rum (dock nära valparna). På detta sätt kan avståndet som ska kallas gradvis förlängas tills valparna kommer från bakgården när de uppmanas att äta.
Förhoppningsvis kommer uppfödaren också att umgås med varandra. Studier har visat att två viktiga tider med en person borta från andra valpar är bra för valpens utveckling. När uppfödaren är upptagen med valpen kan han bjuda in valpen till honom och belöna honom med en smask eller lek. Notera! Du blir inte inbjuden om din valp har något utomordentligt intressant att göra.
Visselpipan rekommenderas eftersom den alltid avger ett ungefär lika ljud. Ja, det kan också variera beroende på den som ringer upp, men inte lika mycket som ett muntligt samtal. Visselpipan faller långt. Det är lätt för en hund att märka annat än de inbjudningar som ofta kommer bland talet. Visselpipan är billig att köpa och lätt att byta ut.
Det finns många visselpipor som erbjuds. Acmen 210 1/2 eller 211 1/2 visselpipor är till exempel billiga och lättillgängliga. Den förstnämnda är den så kallade spaniel visselpipan, som har ett högt och mindre ljud för det mänskliga örat än det senare, den så kallade retriever visselpipan, som är högre. Själv är jag både i bruk och verkar åtminstone inte bry mina egna hundar.


Fler visselpipor, till exempel domare visselpipor, herde visselpipor, ben visselpipor, tysta visselpipor, etc. finns på denna länk: 

Tips för uppfödaren: Ge en visselpipa till varje valpköpare för att se till att den övade inbjudan är bekräftad. Vi erbjuder också 12 st grossistförpackningar för 95 €.

 



Tillbaka till blogg