Manding

Manding

En sak som fascinerar mig oerhört i valpkultur är att "manda". Det vill säga i detta fall lärs valpen att ge sittande och ögonkontakt när den vill ha uppmärksamhet. Med andra ord lärs det ett artigt sätt att fråga. Jag har inte riktigt kommit med en finsk-motsvarighet till denna "manding" än. Har du några idéer?
                Ninni har redan ett riktigt starkt erbjudande
Undervisningen sker genom att klicka. Valpen lär sig en villkorlig bekräftelse, dvs en röst, som säger att belöningen kommer. I detta fall är tidpunkten för själva utmärkelsen inte så kritisk. Notera! Det kostar alltid klicket! Om du klickar kommer du att belönas!
 1. Valpen konditioneras för att klicka på ljudet för att betyda mat.
 2. Box Play: Lägg en liten låda på golvet och klicka när valpen råkar röra lådan. Syftet med detta är att lära att valpen kan göra ett klick och betala med sina egna handlingar. Lär dig att ge handling.
 3. Börja klicka från platserna.
 4. Börja klicka från sätena med ögonkontakten.

Ninni och Naksu video
Valparna är fantastiska i denna ålder. De lär sig idén i en övning. Det är definitivt värt att utnyttja denna snabbinlärningsfas (3-12 veckor) också i det här fallet. 
      Noki erbjuder kontakt till sin nya värdinna
Det finns helt galna möjligheter att lära ut detta. 
 kommunikationen med instruktören underlättas
 -Möjlig hoppning kan utelämnas helt. Beroende, naturligtvis, på vad ägaren sedan bekräftar.
 - att sitta och sitta stilla exponentiellt underlättas.
 I hämtningskreativitet börjar hunden erbjuda lugn sittande kreativitet på eget initiativ.
 lösningsmetoden ger sittplatser. När man deltar i en sådan tävling i "regnglaset" har man börjat uppskatta saker som förstärker lugnet.
 -förbättrar hundens koncentration och lugn. För att kunna sitta och kommunicera måste du fokusera och lugna dig. Så wow, den här punkten är så cocker!
                  Hela utrustningen erbjuder sittplatser!
Det här är våra valpar (sommaren 2017 valpar här lärs därför nu noga att sitta framför och det är synligt. De erbjuder det överallt. Naturligtvis hoppar de också, men jag försöker hårt att stärka sittande istället för att hoppa. Valparna erbjuder även sittplatser vid ankomst. Väntar på ett mattips när du sitter osv. Jag ser detta som ett bra nyckelord för framtiden! För Cocker när man sitter still kan det vara väldigt svårt ...
          Bröderna har god kontakt😍
                               Jago. Jack.


Tillbaka till blogg