Noutamisesta osa 3: pakkonoudosta

Hämtning Del 3: Obligatorisk hämtning

Tvingad hämtning är ett klassiskt sätt att lära en hund att hämta. Det finns många sätt att göra detta. I slutet av berättelsen finns det ett par videor på YouTube om du är mer intresserad av ämnet. I praktiken innebär tvångsåtervinning att objektet placeras i hundens mun. Det är alltid förknippat med tryck, dvs. tryck och tryckavlastning används (positiv straff och negativ förstärkning). Det är alltid obehagligt och ibland åtföljs det av smärta. På detta sätt har miljontals hundar verkligen fått lära sig att plockas upp: några framgångsrikt och andra mindre. För vissa hundar är detta en helt olämplig vana och orsakar mycket stress. Detta leder i sin tur till ökade pickupproblem hela vägen till hårdhet. Ofta är dessa individer inte utbildade ordentligt för att hämtas med denna metod.

Skillnaden i positiv förstärkning är att föremålet placeras i hundens mun och om det faller tvingas det tillbaka dit. Så hunden lär sig att det är lättare att komma dit om du bara håller föremålet i munnen. Så du kan lära dig det här också.

Från detta kan man sluta undra hur etiskt hållbart detta är? Jag inser genast att ja jag har gjort det själv, för jag lärde mig att detta kan göras. Jag har dock inte haft några framgångsrika resultat med den här metoden. Förmodligen för att det var obekvämt för mig och hundarna och det var därför vi inte gjorde tillräckligt med övningar. Hur som helst tror jag inte att jag måste träna under press. Det blir så spänt och ofta på dåligt humör.

Här försöker jag lära Susu hur man håller ett spel genom tvång. Året är något av 2004. Det fungerade inte för att hunden motstod så hårt. Jag berättar mer om Susu i min bok.

För bästa resultat har jag fått mina egna hundar och även med kundernas hundar positivt förstärkande. Vi har alla en bra tidsträning och resultaten kommer snabbt (så länge instruktören är uppdaterad, vart man ska gå och är fokuserad på vad han gör). Jag beskriver metoden i min bok Pickups # lycklig säsong.

Tvingade videor:
https://www.youtube.com/watch?v=Z5AdmNosUyc
https://www.youtube.com/watch?v=_-PSiodtgOk
https://www.youtube.com/watch?v=yAobPmgptF0
Tillbaka till blogg