Spelar hundens åsikt någon roll?

Återigen hade jag ett intressant samtal med hundar om hobbyer, där klienten undrade om han skulle ha hobbyer med en hund eller med en hund. Jag stannade för att fundera över ämnet långt fram på natten. Så hur är det? Är en hund ett hobbyverktyg eller en kompis? Spelar det någon roll?

Har du någonsin undrat vad en hund centimeter från träning? Kommer det att ha gott humör eller dåligt sinne? Varför beter sig det som det gör? Vad påverkar en hunds motivation? Vill hunden eller inte? Vill den att en hund ska betyda? Vad sägs om störningstolerans?

Jag har länge varit intresserad (nästan 20 år) av vad som händer i en hunds huvud och varför en hund gör som den gör. Under åren har det bara blivit viktigare och viktigare att vi båda har kul och vill ha samma saker. Naturligtvis är det inte alltid möjligt, men det är målet.

I ett annat samtal slutade jag med en absurd debatt om det spelar någon roll om en hund har dåligt humör eller inte. Motståndaren tyckte det var löjligt att hunden kunde bli dåligt humör och att den skulle vårdas. Jag gick tillbaka till vänster för att slicka mina sår.

Kan en hund visa att den inte vill göra något? Det ses ofta, särskilt vid vattenträning, att hunden inte vill simma. Vad kommer att göras mot det då? Tvingade? Mamma, som alltid har varit ganska livlig, kastade en gång vår kult i vattnet. Det simmade aldrig igen ... Ett annat tillvägagångssätt kunde ha lett till ett annat resultat. 

Hur får jag en hund att vilja ha samma som jag? Gör det så trevligt som möjligt, eller hur? Vad är trevligt med en hund? Det är upp till alla att ta reda på sin egen hund. Kan en hund välja? Vad händer om den väljer fel ur regissörens synvinkel och i sig själv?

Hur är? Kan en hund krävas att göra saker? Ja, definitivt om hunden vet det. Å andra sidan uppstår ofta situationer där hunden av en eller annan anledning inte kan fungera som önskad. Så vad ska man göra? Sluta träna? Underlättat? Tvingade?

Vad händer om hundens mentala förmåga inte räcker? Det är denna kapacitet som är nyckeln till en hobbyhund. Kan föraren tåla att hunden inte är på den planerade hobbyen eller att träning i den ger en orimlig insats. Dessa hundar, å andra sidan, lär ut mest.

Hundar kan vara överraskande kimurant när det gäller att fundera över deras avsikter. Å ena sidan kan de vara väldigt enkla, men å andra sidan kräver ibland mycket list av instruktören.

Det finns mycket att tänka på som direkt påverkar bildandet av förhållandet mellan hunden och föraren och bådas välbefinnande. Dessa är bra att tänka på på sömnlösa nätter ...; D

 

 

Tillbaka till blogg