Onko sinulla viholliskädet?

Har du fiendens händer?

Jag erkänner verkligen att jag har haft det. Med fiendens händer menar jag här handen på föraren som hundarna inte vill ge objektet till. Tidigare lärde jag många hundar att undvika mina händer vid överlämning. Mina hundar ville inte ge mig ett objekt / spel i deras hand eftersom de hade lärt sig att dessa händer inte kunde lita på. Med det menar jag inte att jag har slagit mina hundar. Nej, jag grep bara allt från hundens mun med enorm entusiasm / spänning. En annan sak där innebörden av en hand kan bli tråkig är tvångshämtning. Tvingad hämtning tvingar alltså en hunds mun och ett föremål där. Det sättet att träna kan förknippas med mer eller mindre smärta. Det är alltid en känsla av obehag involverad. [Användning av positiv bestraffning och negativ förstärkning]

Objekten var därför viktigare än hunden som följde med objektet. Jag skulle säga att jag direkt eftertraktade vad hunden hade i munnen på den tiden. Naturligtvis trodde jag också att allt som fanns i min mun tillhörde mig. Vad lär den hunden av detta? Det faktum att du inte ska ge något där borta eller låta dig få det när du en gång vill ha mycket. [Egentligen tror jag att de tänkte: Crazy eukko.]Jag har haft tre typer av problem med hunddonationer:

  1. Hunden tappade föremålet framför mig på ett varierande avstånd
  2. Hunden undvek min hand vid kapitulationen
  3. Hunden sprang hedersrundor
Det finns en lösning på detta: Att lära en hund att en utsträckt hand innebär att sätta en nos i den (hade munnen tom eller full). Detta kan praktiseras direkt från valpstadiet genom att ge valpen en handflata att lukta och belöna med en godis när valpen rör vid handen. Detta kan till och med kallas Ge eller Tack-kommando. Praktiseras på detta sätt lär valpen att röra vid handen som en trevlig sak, vilket alltid resulterar i något trevligt. Ofta är det inte ett lån för hundar att ha kul att ge bort sina saker. Så detta ger hunden en hemlig och direkt oavsiktlig instruktion om att ge är givande.
Vad är det viktigaste steget i samlingen? Åtminstone för mig, jag får spelet. Därför är det också det viktigaste undervisningssteget. Och det är där du börjar din pick-up-övning. Det vill säga först kommer handrörelsen och sedan att hunden lägger föremålet i min hand. Eftersom de lärda sakerna förstärker de nya sakerna att lära sig, så om hunden höjer dammen, stärker den den i handen (tjänar som en belöning). Detta är den så kallade Premack-principen eller mormors regel: ät morötter först, sedan får du avkomma. En valfråga bekräftar utförandet av en utmanande fråga. Med andra ord fungerar det som en belöning. Vid någon tidpunkt kommer moroten också att bli en trevlig sak.

Vad följer av detta: en fantastisk överlämning där hunden lägger föremålet eller spelet själv i din hand. Dags för "huvudvärk" eller hur? Handen har blivit en "vän" till hunden.
Här är videon jag filmade om ämnet (även om handrörelsen kommer i denna felaktiga ordning i slutet): 
Ulla
Ps. Om det är tänkt att tävla även i SPME, KAER eller NOME, bör överföringen göras riktigt säker. Med detta menar jag att hunden verkligen levererar spelet till handen utan en droppe. Jag kan säga att det finns mycket erfarenhet av att en annars riktigt bra föreställning "krossas" av det faktum att antingen hunden eller föraren tumlar i överlämnandet. Därför skulle jag se till att det fungerar som den berömda "tågtoaletten".
Tillbaka till blogg