Opettele tunnistamaan viretilat - tee aina koulutussuunnitelma!

Lär dig att känna igen tuningstillstånd - gör alltid en träningsplan!

För att hålla din egen atmosfär och hundens atmosfär bra under träningen är det viktigt att göra en träningsplan. Det här har alltid varit min egen stötesten. Jag har gått med mina hundar Träning utan någon ennakosuunnitelmaa och kastat hela höften. Som ett resultat har utbildningshantering varit helt eländig. När det inte finns någon plan finns det ingen säkerhet. Detta har en enorm effekt på avstämningstillståndet.

När du planerar ett träningspass, gör det helst på papper. Den kan ritas eller skrivas med franska linjer, till exempel:

 

I grund och botten har den:

  • vad hunden redan vet (viktigt att analysera enligt sanningen)
  • vad ska uppnås
  • nödvändiga tillbehör etc.
  • plats och störningar
  • handlingsplan
  • tänk om du går fel med planen
  • Slutsatsen är att den gör det klokt, oavsett om det är på huvudet eller på papper. I många fall hjälper skissning på papper med struktureringen.

På samma sätt kan längre träningsplaner göras. Visserligen, ju längre planerna du gör, desto mer sannolikt är det att du måste ändra dem förr eller senare. I alla fall är det viktigt att planera, även om du måste finjustera senare. För slaviskt bör dessa inte följas.

Om du har en plan är du mer självsäker och slutresultatet är oftast bättre. När du är mer självsäker är din hund vanligtvis mer avslappnad. Det emotionella tillståndet hos er båda är då optimalt för handling. Om du å andra sidan inte vet vad du gör, vet knappast en hund.

Dessa saker kommer att diskuteras i vår kommande kurs: Tsömnhantering i fågelhundträning.

t: Ulla

Del 1: Lär dig att känna igen känslomässiga tillstånd - både din och din hunds

Del 2: Glöm dessa

Ps. Valparna är redan mycket glada över att äta fast

Tillbaka till blogg