Pidä se lähelläsi!

Håll det nära dig!

Håll det nära dig. Denna guide kommer att ges till alla köpare av en jaktspaniel när de ansöker om en valp. Detta är en nödvändig färdighet för andra hundar också, inte bara för spaniels. För att en hund ska kunna kontrollera måste den lära sig att hålla sig nära. Då kan du ge fler friheter.

En annan kritisk idé är att allt du behöver för att utöka din sökning är antingen lukten av spelet eller själva spelet. Detta gäller särskilt för jakthundraser. Vi har raser som är avsedda att hämtas långt ifrån. Vi har också tävlingar som måste gälla i samarbete med människan. Speciellt spaniel är en effektiv jakthund endast inom ramen för ett hagelgevär. Ju närmare de görs för att stanna bättre.

Sökningen är medfödd: den tillhör kedjan av hundens jaktbeteende och är som sådan självförstärkande: om hunden får göra det stärks den. Det är så starkt givande.

Eddie gör en sträng vändning i sökningen.

Vårt jobb är att göra oss själva till en betydande del av denna process. Vi vill dock inte ha en oändligt oberoende hund som bara jagar för sig själv. Det är viktigt att stärka det vi vill ha. Naturligtvis kan det vara så att vi vill ha en bred sökning på lång sikt. Men vad vill vi innan det? Vi vill bygga ledningen först innan vi kan bygga den långt.

Hur uppnår vi detta genom att bekräfta positivt (den här bloggen fokuserar på bekräftelse inte svårigheter)? Du får vad du bekräftar. Om du bekräftar att du stannar nära får du det. Vad bekräftas eller belönas sedan för användning?

  • spontan inkomst
  • spontana ögonkontakter
  • kallad inkomst

=> det följer att hundens intresse vänder sig till föraren och hunden börjar stanna nära. Beroende på individen tar detta x gånger, vilket inte kan förutses. Om hunden har lärt sig att det är trevligt att vara "ute", då mer, om inte lärt sig, då mindre.

Hur har jag gjort det? Vi äter det mesta av maten under joggen, antingen på skyltar eller för tecken på att vi är nära. ”Ingenting är gratis” -principen implementeras här (NILF). Att stanna nära blir alltså starkare hela tiden. Hundar får mycket sällan mat från sår.

Särskilt de äldsta hundarna springer praktiskt taget inte 5 meter längre och även de unga springer mycket nära och är alltid medvetna om var jag är. Detta hindrar dig dock inte på att jaga med dem. När ett hagelgevär ingår, finns det en turbo i alla.

Varje hund har sina egna egenskaper. Eddie av mina egna hundar har alltid varit mycket engagerad i föraren och gick inte riktigt för att hämta förrän jag var ett år gammal. Det har alltid varit väldigt enkelt att hålla sig nära eftersom det lever och andas in sin instruktör (jag). Tikarna i vår familj, å andra sidan, är båda ganska "näsdjur" vars näsa tar dem. Särskilt den yngsta, Ninni, har alltid gått dit näsan tar honom utan att höra någonting. Hon har varit tvungen att göra trippelarbeten med den här hunden jämfört med sin farfar Eddie. Deras egenskaper är så olika. (Obs! Egenskaper går inte fel.) Ninni är en ung hund, så du måste arbeta länge med den här "näsa".

Varför använda mat som en booster? Tja, varför inte? Om förstärkningen fungerar, får du vad du vill: hålla dig nära. Naturligtvis kan mer användas om det fungerar. Till exempel testar en annan svart hane i familjen, Zeus, bollar och dammar precis ovanför allt annat. Detta är den bästa förstärkningen för det. Känn din hund och du vet vilka förstärkningar som finns tillgängliga.

 Saknar jägaren hunden? (Nej, var på den nedre sluttningen till höger).

Tillbaka till blogg