Ihannespanielia etsimässä

Letar du efter en perfekt spaniel

Letar du efter en perfekt spaniel

Jag har i flera år funderat på vad som kan vara det egna ihannespanielini. Jag har ägt många bra hundar, som alla har haft sådana funktioner att jag vill ihannespanieliini. Enligt mina beräkningar har jag ägt en vuxen ålder av 20 hundar, varav några har varit helt egna och en del av investeringshundarna. Det finns fyra av dessa helt på egen hand som jag skulle ta när som helst igen. Ingen av dem har dock varit perfekta och det är inte ens nödvändigt. Strävan efter perfektion är hänsynslös och skadlig på många sätt. Det är dock bra att stanna däremellan för att överväga vad som är väsentligt och vad som inte är. Utan denna reflektion försvinner den riktning vi söker. Jag har också ägt hundar, som jag inte skulle vilja uppleva igen, även nära och kära. Du behöver inte hålla med mig, för skillnad och olika åsikter är rikedom.

¨Tarkku cockeri wocker 

Jag skulle ta det igen

Jag hoppar över reflektionen över utseendet här nästan nu. För mig räcker det

  • strukturen är hälsosam och överdriven i alla avseenden
  • hunden kan hoppa och springa i snabb takt
  • öronen är tillstånd och ser ut som en spaniel
  • utseendet är skonsamt
  • storleken är i enlighet med rasdefinitionen
  • pälsen är måttlig och lätt att sköta
  • I själva verket född 1903 CH. Jetsam Bowdler uppfyller mitt ideal mycket bra:
  •  

Jag hoppar också över hälsan och säger att min ideala hund är en kliniskt frisk hund utan sjukdomar som kräver konstant vård. Jag tror att det här innehåller allt du behöver: en frisk hund är bra att ha och kan övas med.

Karaktär och användningsegenskaper utgör grunden för en hobbyhund. Dessutom är hundens karaktär också den viktigaste egenskapen hos en hund. Vad kan vara viktigt i en hobby och en jaktspaniel?

Whaupley Anniken

Jag skulle ta det när som helst!

Hundens genuina medfödda motivation mot föraren: Detta utgör grunden för all träningsförmåga och möjliggör en gemensam träningsbubbla. Förarens betydelse överskrider allt annat i hundens liv; också spel. Om hunden inte är intresserad av föraren och arbetar med föraren är den desperat att träna och hantera den, till exempel i spelsituationer. Hunden måste också kunna byta (dvs. ge upp) lukt etc. till föraren om situationen så kräver. När hundens motivation arbetar med föraren tål den distraktioner.

 Mänsklig-centrerad problemlösning strategi: Detta är relaterat till den tidigare. Strategin att be om hjälp innebär att den (särskilt unga) hunden förlitar sig på föraren i utmanande situationer. Jakt och jakt med en oberoende spaniel är utmanande eftersom instruktörens roll i att lösa situationer är försumbar. Jag menar inte här att det inte borde finnas något oberoende alls. Ja, hobbyhunden behöver det också. Självständighet är ett drag som stärks med erfarenhet och när hunden vaknar till spelet. Därför, med en ung hund, finns det ingen anledning att oroa sig för det.

 Självkontroll eller impulskontroll: Den impulsiva spanielen är verkligen utmanande att träna och hobbya med. Impulsivitet är att hunden (/ människan) agerar innan han har tid att tänka på konsekvenserna av sina handlingar. Närvaron av en belöning försämrar en hunds prestation avsevärt. Hunden behöver impulskontroll, särskilt i en ramp-up situation och i väntan på en pick-up tillstånd, men i andra liv, dess existens gör det lättare att arbeta med hunden. En impulsiv hund "flyger fladdrar" från en uppgift till en annan och utför dem inte ordentligt.

 Witch-hunt's Eddie Wedder working cocker

Mitt livs hund full av glädje och motivation

Frustrationstolerans: Hobbyhunden måste uthärda frustration, eftersom det inte alltid är möjligt att agera som han vill. Den viktigaste utmaningen som kommer från låg frustrationstolerans är de olika utmaningarna med att göra ljud: gnälla, hylande och skällande. En frustrerad hund kan vanligtvis inte utföra uppgifter ordentligt.

Hunden är modig och nyfiken. Det är inte rädd för ljud, människor, andra hundar, plattformar eller miljöer. En sådan hund är perfekt som en hobbyhund. Några av de problembeteenden som är förknippade med rädsla skulle lösas om bara modiga individer valdes för avel.

Hundens förmåga att koncentrera sig och tolerera störningar är bra. Ju mer en hund störs av sin omgivning (människor, dofter, ljud, hundar etc.), desto mer utmanande är träningen. 

Hundens förmåga att reglera sitt humör är viktigt. Hunden kan höja och sänka sin melodi efter behov. Utan det är det utmanande att träna en hund. Detta tror jag ofta är en utmaning för spanjorer: att vara lätt "knoppar" i sydost.

Att tillhandahålla aktiviteter: Träning med moderna träningsmetoder kräver en hund med motivation och önskan att själva tillhandahålla aktiviteter. En sådan hund har en äkta motivation att göra saker. En sådan hund har också motivation att försöka lösa problem. En sådan viss livlig anda och aktivitet är definitivt önskvärd.

Hundens matmotivation är bra. Genom att förstärka träningen positivt är det lätt att bygga beteenden hos en hund som är lämplig för mat som mat. Detta ger också de repetitioner som krävs för inlärning. En girig hund är en välsignelse: föraren har alltid ett "avlopp" att betala för hunden. Ju mer kräsen en hund är, desto mer sannolikt är det att han är känslig för störningar.

Multifarious Adalmiina

Min ska komma igen.

Motivation för hundobjekt är bra, annars är utbildningsutbildning utmanande. Objektmotivation behövs också för lek, som är en integrerad del av träningen.

Repeterbarhet är också nödvändig. För att vi ska kunna träna beteenden för stimulanskontroll måste vi få tillräckligt med repetitioner. Beteende är i stimulanskontroll när det fungerar som den tidigare tågtoaletten: alltid på samma sätt. En hund som snabbt blir trött på repetitioner uppnår inte stimulanskontroll.

Följande komponenter i jaktbeteende finns lika starka: hämtning, jakt, gripande och bärande. Utan dessa borde det inte finnas något spel i ryggsäcken och det är orimligt utmanande att träna en hund för att vara en jakthund. Byte, dvs. jagar, kan tas över genom träning. Men utan att jaga kommer vi inte att kunna flytta bytet eller återfå såret. Inget av dessa beteenden bör betonas för mycket, för då känner den till utmaningarna.

Hunden är social, men inte överflödig social, för både människor och andra hundar. Om en hund blir upphetsad över andra hundar och människor utgör den en utmaning för träningen. Återigen bör din egen person vara den mest intressanta.

Hunden har inte den aggression som är ett problem. Aggression är ett beteende som finns hos varje hund (/ människa) oavsett om vi ville ha det eller inte. Det säkerställer överlevnad upp till en viss gräns och är därför nödvändigt. Det bör dock inte visa aggression i det normala vardagen. Aggressivt beteende uppträder ofta i spanjor genom rädsla: det är därför det är viktigt att uppfostra självsäkra hundar.

 Söt mildhet tillhör spanielen, liksom kul och glädje. Det är alltid kul att krångla med och det är alltid involverat i allt.

 Några av dessa får perspektiv i smartDOG-testet. I mina tankar har jag skisserat vad som kan vara den perfekta profilen för smartDOG KOGNITIO-testet för en spaniel:

Impulsivitet (cylinder): 70-100% korrekt

Läsning gester: 80-100% korrekt

Statusrelaterad problemlösningsförmåga <20s

Omöjlig uppgift 50-70% folkorienterad strategi

Logiskt resonemang: behöver inte vara (relaterat till uppspelningshållbarhet)

Mänsklig gest kontra egna ögon (så kallad bluff): 50-100%

Minne: 3-4 gånger

Socialt lärande: ja (åtminstone för uppgiftsinlärning)

Aktivitet: ca 25-35

Testarens attityd: mycket öppen och vänlig hund

Attityd till ett främmande utrymme: aktiv löpning

Motivation: bra eller mycket bra

Koncentration: bra eller mycket bra.

Tillbaka till blogg