Opettele tunnistamaan tunnetilat - varmistele koiran osaaminen osa 5.

Lär dig att känna igen känslomässiga tillstånd - se till att din hund är kompetent del 5.

En sak som verkligen påverkar hanterarens och hundens emotionella tillstånd / humör är vad hunden vet. Var och en av oss blir nervös när vi befinner oss i en situation där vår egen kunskap / förståelse testas. Ofta tar vi en hund till en situation som den inte kan klara av. Som ett exempel, följande:

En oerfaren hund tas till spelet. Gör hela uppsättningen (sök, stå, avancera, rampa upp och stoppa) i en logg. Titta och bli nervös när hunden går efter dig. Det beror på att det är en del av en jaktkedja som vi inte har tagit kontroll över. Vi är här för att stärka den funktion som hunden har inom genetik ... 

fasaanin ylösajo

Vanligtvis är problemet här att hunden inte har tillräckligt med repetitioner och lyckade övningar när det gäller att stanna bakom. Vi vet att arbetet med en stående / upprätt hund huvudsakligen består av saker som utnyttjar en hundjaktkedja som är självförstärkande. Detta beror på att den är kodad i hundgenetik. Det som inte hör hemma i det slutar. Det här är poängen att träna och mycket. Resten kommer från ryggmärgen och kan övas samtidigt som man fokuserar på själva kärnan där dessa svårigheter kommer och allas nerv går.

Det finns några saker i varje hundhobby som måste sättas under stimulanskontroll. Så det betyder att hunden känner dem i sina drömmar och alltid på samma sätt utan att behöva tänka på någonting. Detta händer också i höga toner alltid på samma sätt. Hos fågelhundar inkluderar sådana saker särskilt:

  • slutar
  • hämtning (de flesta hämtningsproblem försvinner när leveransen passar hunden)
  • spårning (specialhämtningar)
  • spaniel sökavstånd
  • reagerar på spelet (förlust av spelrelaterat stressbeteende när hunden har kontroll.)

noudon luovutus

Jag satte inte stånd eller avancerade i listan eftersom de tillhör den jaktkedja som finns där i genetik. De manifesterar sig så länge som hunden får nog att träna.

Naturligtvis finns det andra saker som behöver övas med dessa, men andra är de där jobbet oftast sparas eller det inte finns några problem alls. Detta i sin tur hjälper till att kontrollera det emotionella tillståndet: när du kan behöver du inte bli nervös eller bli upphetsad.

Så tänk noga på exakt vad du behöver i din hobby och vad dessa kritiska saker är. Skär dem för att få en situation där du aldrig behöver bli nervös för en hund, och hunden behöver inte påskynda eller låsa upp.

Mycket av problemet beror alltid på att hunden inte har verktygen för att hantera saker. Vi måste se till att hunden har dem. Förklara inte, men träna din hund ordentligt. (Det här är ofta mitt eget problem: jag tränar inte tillräckligt, jag går bara till det meningslösa kastet och förklarar sedan varför jag inte har tränat nog.)

del 1, del 2, del 3, del 4.

Ha en trevlig vecka alla!

Utomhuskurser börjar nästa månad:

 

 

Tillbaka till blogg