Viisi vinkkiä aloittelijalle onnistuneeseen vesityöharjoitteluun

Viisi vinkkiä aloittelijalle onnistuneeseen vesityöharjoitteluun

  1. Tarvitset esinemotivaation, koska yleensä veteen menemiseen tarvitaan jokin motivaattori. Eli käytä esinettä, josta koira on erityisen innostunut ja tavoittelee halukkaasti. Mikäli sellaista vielä ei ole, niin silloin sen etsiminen on tärkeää. Leikittäminen usein nostaa koiran halukkuutta tavoitella esinettä. Ylipäätään innokkaan perusnoudon osaaminen auttaa tähän valtavasti! Mitä paremmin koira osaa luovuttaa, sitä paremmin nouto yleensä sujuu. Jos taa luovutus ei kiinnosta koiraa, siitä tulee automaattisesti haastetta myös vesinoutoihin. Varmista siis osaaminen
  2. Varmista, että sinulla on ensin halukas veteen meno. Se on onnistuneen vesityöskentelyn lähtöpiste. Voisi sanoa myös niin, että asenna into ennen hallintaa. Harjoittele juuri tätä kohtaa, mikäli koira jännittää veteen menemistä. Se voi tapahtua ihan leikittämällä koiraa helpossa rannassa ja heittelemällä esinettä rantaveteen ilman paikoillaan oloa.
  3. Tee harjoitussuunnitelma, jossa harjoittelette erilaisia rantoja aloittaen helpoista rannoista edeten sitten lopulta suoreunaisiin rantoihin, jotta koira osaisi sekä mennä uimaan että myös nousta esine suussa niistä ylös.
  4. Harjoittele vesirajan yli tuomista erillisenä harjoituksena. Usein maastonrajat ovat koiralle vaikeita ja tässä kohtaa siitä seuraa enimmäkseen tiputtelua. Klikkaa alla olevaa kuvaa, niin näet simppelin harjoituksen, jolla voi opettaa koiralle hyvän vesirajan ylityksen. Ensin ylitys kuivaharjoitellaan ja sitten siihen lisätään esine. Tässä linkki videoon!
  5. vinkki koskee varusteita: Minun mielestäni parhaat vesidamit ovat long-throw dameja, jotka lentävät helposti pitkälle ja ovat keveitä kantaa. Talvidami ei lennä ihan niin pitkälle, mutta se taas kelluu korkealla, joten sen havaitseminen on helppoa. Damipallo on samoin erittäin helppo heittää. Muistathan, että koirat ovat noin suurin piirtein punavihersokeita, joten parhaat värit näön kannalta ovat sininen ja keltainen. Valkoinen muodostaa hyvän kontrastin veden kanssa, joten se helpottaa koiraa työssään. Koirat havaitsevat hyvin kontrastit, joten kaksiväriset damit voivat myös auttaa niitä
Takaisin blogiin