Kurssien lyhyet esittelyt

Pentukurssi pikkupennuille

Kurssi nopean oppimisen vaiheessa oleville pennuille eli 8-16 vkoa vanhoille (6 kertaa). Tässä vaiheessa pennut imevät tietoa kuin sienet. Kurssilla käydään läpi metsästyskoiralle tärkeitä pohjataitoja ja ohjaaja saa paljon tietoa miten harjoitella jatkossa.

Taso: aloittelija

Pentukurssi lintukoirille (n. 3-9kk):

Avoin kaiken rotuisille lintukoirille, joiden ohjaajat haluavat pohjan metsästyskoulutukseen. Aiheina ovat luoksetulo, nouto, pysähtyminen, seuraaminen, itsehillintä, rauhoittuminen ja vireen hallinta.  Kurssi on rakennettu niin, että harjoitukset ovat leikin varjolla pennulle mielekkäitä ja vaihtuvat nopeatempoisesti, ettei pentu ehdi kyllästymään. Ohjaaja oppii lämmittelemään ja myös jäähdyttelemään koiraansa. Kurssi muodostaa pohjan seuraaville kursseille. 6 kertaa.

Taso: aloittelija

Peruskurssi lintukoirille (9kk-):

Aiheet ovat samat kuin pentukurssilla, mutta tämä on tarkoitettu vanhemmille koirille, joilla ei ole vielä metsästyskoulutusta taustalla. Kriittisen oikean pohjan saaminen on tärkeää, sillä sen päälle voidaan rakentaa vaativampia käytöksiä. 6 kertaa.

Taso: aloittelija

Kuuleko teini?

Pentu/peruskurssin jatkokurssi, jossa rakennetaan yhteistyötä, fokusta, hallintaa ja noutoa. Sopii erityisesti teini-ikäisille lintukoirille ja niiden henkisille koirille. Sisältää webinaarin aiheesta. 6 kertaa.

Taso: aloittelija 

Kehittyvä lintukoira (Entinen nouto- ja hallintakurssi)

Edellisten jatkokurssi, jossa tutustutaan aiheittain niin erilaisiin noutotehtäviin kuin pysähtymiseen. Helpottaa maastokursseille osallistumista. Perusvaatimukset ovat paikoillaan olo ja luovuttaminen. 6 kertaa.

Taso: kehittyvä

Seis!-kurssimuotoisena

Pysähtymisen rakentamisen kurssi, jossa aloitetaan perusteista ja jatketaan haastavampiin harjoituksiin. Kurssi toteutetaan sisätiloissa ja jokainen koira harjoittelee yksin ilman häiriötä. Sisältää webinaarin tallenteen. 5 kertaa.

Taso: kehittyvä

Kuumat Kallet ja Kaarinat

Viiden kerran kurssi, jolla käydään läpi luennolla ja erilaisilla täsmäharjoituksilla, kuinka koiran virettä voidaan säätää. Tarkoitus on, että koira oppii itse laskemaan ja nostamaan ja taas laskemaan. 5 kertaa.

Taso: akikki

Maastokurssi 1

Ensimmäinen maastokurssi lintukoirille. Kurssilla kehitetään koiran taitoja niin noudon kuin hallinnan suhteen. Koirien taitojen mukaan pyritään varioimaan harjoituksia. Maastot vaihtelevat. Suositeltavaa on, että vähintään teinikurssi tai kehittyvä lintukoira-kurssi on käytynyä ja luovuttaminen ja paikoillaan olo onnistuu. 7 kertaa.

Taso: kehittyvä

Maastokurssi 2

Maastokurssi 1:n käynneille koirille vaativampia ja metsästyksellisiä harjoituksia. 7 kertaa.

Taso: vaativa

Yhteistyötä hakuun

Nuorille spanieleille/ylosajaville koirille ja miksei myöskin seisojille sopiva kolmen kerran workshop, jolla haetaan yhteistyötä hakuun maastossa ja riistan kanssa.  

Taso: kehittyvä

Oikea-vasen-taakse

Neljän kerran kurssi noudon ohjauksista maastossa. Käydään läpi harjoituksissa, kuinka suuntia opetetaan ja kehitetään. Vähimmäisvaatimukset koiran osaamiselle: osaa olla paikoillaan, luovuttaa käteen ja ei häiriinnyt toisista koirista juurikaan. 

Taso: kehittyvä

Linjat suoriksi

Koira ei osaa linjaa? Vaihtaa haulle linjalla? Kyselee neuvoja? Et pysty lähettämään sitä sokkonoutoon kunnolla? Tällä kurssilla keskitytään rakentamaan motivaatiota, itseluottamusta ja matkaa linjalle. Tavoitteena on koira, joka tietää tarkkaan, mitä sen kuuluu tehdä ja etenee vauhdilla.

Taso: kehittyvä

Noutoklinikka

Onko noudossa ongelmia. Koira tiputtelee? Nouto-ote on huono? Koira omii? Kurssi, jossa lähdetään korjaamaan koiran noutoa positiivisesti vahvistamalla. Kurssilla ei käytetä pakkonoutoa, koska tavoitteena on iloinen ja halukas nouto ja luovutus. 6 kertaa.

Taso: kaikki

Rallytokon alkeet metsäläisille

Rallytoko on on laji, joka tukee myös lintukoirien harrastusta ja toimii hyvänä oheistomintana esim. metsästyskauden ulkopuolella. Erilaisten tehtävien opettaminen parantaa myös ohjaajan ja koirakon yhteistyötä. Tutustumme rallytokoon lajina ja opettelemme ALO-luokan eri liikkeet ja teemme lyhyitä ratoja. 6 kertaa.

Taso: aloittelija