Ulla-Marja Ruistola: Iloinen lintukoiran pentu

Lintukoirarotuja on lukuisia, joilla on myös hieman erilaisia käyttötarkoituksia. Kuitenkin nämä rodut ovat keskenään enemmän samanlaisia kuin erilaisia. Näin ollen niiden pennuille voidaan käyttää samanlaisia ohjeita siitä, kuinka niitä johdatellaan kohden aikuisuutta ja toimivaa metsästyskoiraa. Niillä on samat peruskäytökset, joita voidaan kehittää jo hyvin pienellä pennulla. Tukemalla pennun kehitystä pennuntahtisesti saadaan iloisia lintukoiria, joille yhteistyö on tärkeää.

Lajityypillisen metsästyskäyttäytymisen ymmärtäminen on tärkeää pennun kouluttamisessa. Kirjassa käydään läpi niin metsästyskäyttäytymistä kuin tarvittavien peruskäytösten rakentamista.

Kirja tarjoaa modernin lähestymiskulman pienen lintukoiran kouluttamiseen. Kirjoittaja on eläinten kouluttaja (AT), metsästänyt koirilla lähes 20 vuotta ja kilpaillut rodun-omaisissa kokeissa yhtä pitkään. Omia koiria hänellä on ollut cockerspanieleita ja kultaisianoutajia. Seisojien maailmaan hän on tutustunut lukuisien asiakkaiden koirien välityksellä.

Pehmeäkantinen

72 sivua värikuvineen

Aiheeseen liittyvä luento Youtubessa