Blogi

 • Tunnetilan merkitys kouluttamisessa

  Pitäisi välillä pysähtyä miettimään, millä mielellä kukin on koulutustilanteessa ja mihin tunteeseen se tilanne loppuu? Mikä olisi koiralle oikea tunnetila kuhunkin tilanteeseen?
 • Se tiputtaa rannalle!

  Monilla on haasteena se, että koira tiputtaa rannalle tullessaan damin tai riistan vesirajaan. Tämä on koetilanteessa palkintosijaa pudottava virhe, koska niiden tulee tulla ohjaajan käteen. Noin kaiken kaikkiaan tämä saattaa aiheuttaa ongelmia myös metsästämisessä, mikäli lintu on elossa ja pakenemiskykyinen.
 • Noutamisesta osa 4: Älä ota henkilökohtaisesti

  Noudon harjoittelussa on tärkeää seurata koiran virettä, tunnetilaa ja turhautumista. Nouto ei useinkaan kestä painetta, kun sitä harjoitellaan
 • Noutamisesta osa 3: pakkonoudosta

  Pakkonouto on klassinen tapa opettaa koiraa noutamaan. Se voidaan tehdä monellakin tavalla. Käytännössä pakkonouto tarkoittaa sitä, että esine laitetaan koiran suuhun. Siihen liittyy aina paine eli käytetään painetta ja paineen poistoa (positiivinen rankaisu ja negatiivinen vahviste).
 • Noutamisesta osa2: Nouto-ongelmien korjaaminen

  Omilla koirilla on ollut lähes kaikki nouto-ongelmat ja olisi ollut aikaisemmin kiva ymmärtää enemmän niiden synnystä ja korjaamisesta.

  Noutoklinikkamme, jossa korjaamme yhdessä nouto-ongelmia.

 • Noutamisesta osa1: Nouto on käytösketju

  Noutaminen on käytöketju, jossa jokaisen osa voi opettaa koiralle erikseen. Vähän kuin lapsi oppii lukemaan: ensin kirjaimet, sitten tavut, sanat ja lopulta kokonaiset lauseet kirjoita puhumattakaan. Näin jokainen asia opitaan hyvin seikkaperäisesti. 
 • Opettele tunnistamaan tunnetilat - varmistele koiran osaaminen osa 5.

  Eräs asia, joka vaikuttaa todella paljon ohjaajan ja koiran tunnetilaan/viretilaan, on se, mitä koira osaa. Jokainen meistä hermostuu, kun joutuu t...