Blogi

 • Apua! Se puree!

  Koiranpennut purevat. Se on fakta! Jotkut purevat ihan järkyttävän paljon ja toiset hyvin vähän. Puremisen määrä vaihtelee rodun ja yksilön välillä...
 • Koiran persoonallisuus ja sen hyväksyminen

  Meillä on ollut koiria aina. Minulla on ollu omia koiria aikuisena jo 9 kappaletta (kaikki samaa rotua) ja sen lisäksi niitä on ollut sijoitettuna ja osaomistuksissa pitkin kyliä. Kaikki ovat olleet omia persoonallisuuksiaan, joista osa on ollut persoonaani hyvin sopivia ja osa vähemmän hyvin sopivia.
 • Kasvattaminen on hullun hommaa, mutta keinosiementäminen se vasta jäätävää on!

  Olen kasvatellut cockereita vuodesta 2001. Ensin kolme pentueellista näyttelylinjaisia ja sitten mopo karkasi tyystin käsistä, kun ostimme ”suklaas...
 • Pentujen nopean oppimisen vaihe

  Pennuilla on n. 3 viikkoa vanhasta 12-16 viikkoa vanhaksi nk. nopeanoppimisenvaihe. Tämä tarkoittaa sitä, että pennut ovat erityisen alttiita kokemuksille niin hyville kuin huonoille. Tämä ei tarkoita sitä, että pentujen kyky oppia vähenisi tämän jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että tällä kaudella opitusta tavoista ja kokemuksista tulee erittäin pysyviä ja ne saattavat kerrasta oppia, mikäli kokemus on riittävän vahva.
 • Hyvän suhteen muodostuminen pentuun on kriittistä

  Kun saat pennun kotiisi, niin se on kuin pieni leikki-ikäinen lapsi. Sillä on samanlaiset tarpeet kuin pienellä lapsella. Se tarvitsee turvallisuudentunnetta ja luottavaisen suhteen ihmiseensä. Niinpä pennun omistajana sinun tulisi tehdä kaikkesi, että pentusi kokee sinut luotettavana ja turvallisena. Sinä luot rajat ja annat rakkautta. Rakastettu koira, jolla on selkeät rajat, on onnellinen koira.
 • Luo suhde pentuusi

  Kun saat pennun kotiisi, niin se on kuin pieni leikki-ikäinen lapsi. Sillä on samanlaiset tarpeet kuin pienellä lapsella. Se tarvitsee turvallisuudentunnetta ja luottavaisen suhteen ihmiseensä.
 • Kontakti on kaikkien käytösten äiti

  llman kunnollista kontaktia ei koiraa voi kouluttaa. Siksi uuden pennun tai vanhemmankin koiran kanssa tulisi aloittaa kontaktista.